Wanneer kan fasciatherapie je helpen?

Zit je met een vervelende lumbago of een niet opgeloste spier- of peespijn? Wat last van stress of slaap- of evenwichtsstoornissen? Of erger nog: lijd je aan chronische hals-, rug- of hoofdpijnen of lijd je aan aanslepende vermoeidheid of diffuse pijnen? Met fasciatherapie kunnen we met zachte hand uiteenlopende klachten behandelen.

Wat is fascia?

Fascia is Latijn voor bindweefsel. Het is een elastisch weefsel dat zich van kop tot teen in ons lichaam bevindt. Het omhult spieren, botten, ingewanden, en bloedvaten. Het is steeds in beweging en ondersteunt en verbindt alles met elkaar. Het loopt als een driedimensioneel web doorheen ons lichaam en zorgt er mede voor dat ons lichaam functioneert als een geheel.

Wat kunnen we bereiken?

Bij de manuele fascia behandeling maken we gebruik van zachte en precieze druk- en rektechnieken zodat harde manipulatietechnieken overbodig worden. Zo maken we blokkades, spanningen en weerstanden in het lichaam vrij met een gunstig effect op pijn, doorbloeding en beweging. Je vergroot daarbij jouw (lichaams-)aandacht en leert de effecten van de behandeling bewust waar te nemen en er betekenis aan te geven. De bewegings- en oefentherapie draagt ook bij tot een groter lichaamsbewustzijn. Zo kan je juistere bewegingspatronen integreren, ook in het dagelijks leven.

Als je lichamelijke klachten het zoals pijn, bewegingsbeperking, of energietekort gaat dit impact hebben op hoe je je voelt en gaat dit je gedachten mee bepalen. Maar ook omgekeerd, als je vaak piekert, je angstig voelt of een emotioneel zware periode doormaakt in je leven, dan heeft dat een invloed op je lichaam via het stresssystem. Je weefsels (fascia’s), die zeer gevoelig zijn aan spanning en stress, reageren met verkramping; je doorbloeding gaat minder vlot; je ademhaling word oppervlakkiger; je spijsvertering gaat moeizamer; je slaapt slechter. We bekijken de klachten dan ook in relatie met de totale persoon.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar: www.fascia.be.