Is er een specifieke diagnose vastgesteld bij je kind?

Wij begeleiden jongeren vanaf het derde kleuterklasje tot en met de middelbare school met een specifieke diagnose zoals:

  • ADD (Attention Deficit Disorder). Attention Deficit betekent dat het kind onvoldoende aandacht kan schenken aan zijn of haar omgeving en dat het moeilijk de aandacht bij één ding tegelijk kan houden en snel afgeleid is (concentratiegebrek).
  • ADHD (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder). Hyperactivity Disorder kan zich uiten door lichamelijke of innerlijke onrust en impulsiviteit en kan het kind overmatig beweeglijk zijn.
  • NLD (Non-verbal Learning Disability). Kinderen met deze aandoening hebben moeite met het herkennen van niet-verbale signalen (gebaren, gelaatsuitdrukkingen) en het onthouden van gezichten en gebruiken zelf ook weinig lichaamstaal of gelaatsexpressie.
  • Dyspraxie, een stoornis bij het verwerken van informatie. Een kind met dyspraxie kan onhandig overkomen of lomp lopen, een slechte houding hebben, links en rechts verwarren met een pover bewustzijn van het eigen lichaam, moeilijk een bal gooien en vangen, vergeten wat de vorige dag is geleerd, een pen niet goed kunnen vasthouden, niet huppelen, hinkelen of fietsen, enz.
  • ASS (Autismespectrumstoornissen).

Voor informatie over onze behandelingswijze kan je terecht op onze pagina’s over Psychomotorische therapie en Fasciatherapie Methode Danis Bois.